Actueel onderwerp

Komende tijd gaat in Provinciale Staten een onderwerp behandeld worden waar wij als jongeren veel mee te maken hebben: fietsen!

In de 'Uitgangspuntennotitie Fietsagenda' van Gedeputeerde Staten komen verschillende vraagstukken aan bod. Is de infrastructuur in stedelijke gebieden fietsvriendelijk? En hoe zit het eigenlijk met de algemene fietsveiligheid? Onderwerpen waar wij allemaal mee te maken krijgen, maar voor schoolgaande jongeren extra relevant. Bijna elke dag trotseren wij het Nederlandse weer en verkeer op de fiets om onderwijs te kunnen volgen.

Daarom gaan wij ons als JAR hier ook mee bezig houden. Op 20 april organiseren wij een heuse pizza-avond. Die avond nodigen we een heleboel jongeren uit om met elkaar in gesprek te gaan over de fietsagenda. Het plan is om de jongeren stellingen voor te leggen en daarover te gaan debatteren en brainstormen. In de pauze komen we weer even tot rust onder het genot van een punt pizza, om daarna door te gaan naar een ronde met nieuwe stellingen.

Zo krijgen we input van jongeren uit heel Drenthe en kunnen we bij Provinciale Staten inspreken met een advies namens alle Drentse jongeren.

Wil jij ook komen? Meld je dan snel aan!