Info voor organisaties

Heb je een vraagstuk waarover je de mening van jongeren wilt horen, of ben je nieuwsgierig naar wat jongeren te zeggen hebben over een onderwerp waarmee je bezig bent? Of wellicht overweeg je ons uit te nodigen voor een bezoek aan jouw school of organisatie om meer te weten te komen over de JongerenAdviesRaad en hoe onze inbreng de politiek beïnvloedt? Dat is precies wat de Jongeren Adviesraad Drenthe doet!


Wat wij doen

Indien je worstelt met een specifieke uitdaging, kan de JAR wellicht bijdragen aan het vinden van oplossingen. We staan open voor gesprekken, zowel persoonlijk als digitaal. Bovendien kunnen we enquêtes uitzetten binnen ons Jongerenpanel om een grotere groep van jongeren te bereiken en zo hun meningen te peilen. Daarnaast verzorgen we informatieve sessies op scholen om uit te leggen wat we doen en hoe we de opvattingen van jongeren vertalen naar de politieke arena. Op deze manier willen we jongeren laten begrijpen dat de vraagstukken waar de provincie zich mee bezighoudt, direct invloed hebben op jongeren. Het is dus van groot belang dat zij hun stem laten gelden.


Heb je een interessant project of een activiteit die gericht is op jongeren? Laat het ons vooral weten! Wij zijn altijd benieuwd naar wat er in Drenthe georganiseerd wordt voor jongeren!


Interesse

Ben je geïnteresseerd in onze hulp of mening? Neem dan contact met ons op via jongeren@drentsparlement.nl.