Verslag vergadering 13 december

Gepubliceerd op: 20 december 2021

De laatste vergadering van 2021 is achter de rug! Het originele idee was om deze fysiek te houden, maar door de aangescherpte maatregelen hebben we toch online moeten vergaderen.

We begonnen direct met leuk nieuws: een deel van ons gaat naar Den Haag! Vorige vergadering werd hier ook al over gesproken, maar nu is het officieel. Een paar maanden geleden waren een aantal van ons aanwezig bij de SDG-dialoog in Roden. Hier werd gesproken over hoe we de SDG-doelen kunnen behalen en de visie van jongeren hierop. De mensen die hier namens de JAR aanwezig waren, zullen hun stem laten horen in Den Haag.

In samenwerking met gemeente Noordenveld staat in deze gemeente een heel netwerk op poten door onze commissie Mentale Gezondheid. Hierdoor kunnen we de lijntjes kort houden en worden samenwerkingen een stuk makkelijker. We hebben daarom besloten om zo'n zelfde netwerk op te zetten in de andere provincies van Drenthe.

Op 21 januari staat het provinciaal jeugddebat op de agenda, op het laatste moment zijn er gelukkig toch genoeg aanmeldingen binnengekomen. Een paar van ons gaan hier netwerken en misschien werven we hier nog wel nieuwe leden! Laten we hopen dat het ondanks de huidige corona-maatregelen toch doorgang kan vinden.

Ook in het nieuwe jaar zijn nieuwe leden meer dan welkom, vooral de regio zuidwest Drenthe is ondervertegenwoordigd binnen onze raad. Daarom zijn we van plan om een oproep te plaatsen in de lokale, en misschien zelfs de provinciale krant. Hierover zullen we ongetwijfeld plaatsen op onze Facebook, Twitter en Instagram en het is dus zeker handig om ons te volgen (@jongerenadviesraaddrenthe) Heb jij interesse om je aan te sluiten bij ons? Neem dan snel contact met ons op en meld je aan!

Tot volgend jaar!