Info voor jongeren

De Jongerenadviesraad Drenthe is een groep jongeren die ongeveer elke drie weken bij elkaar komt (nu digitaal). De raad houdt zich onder andere bezig met geven van gevraagd en ongevraagd advies aan het Drents parlement. Meer over onze taken lees je onder werkwijze.

Samenstelling

De Jongerenadviesraad bestaat uit 10 tot 25 leden in de leeftijd van 14 - 26 jaar, woonachtig in de provincie Drenthe. We willen zoveel mogelijk een afspiegeling zijn van de samenleving, dus een raad met leden uit alle Drentse gemeenten, van verschillende leeftijden en opleidingsniveaus.

Lid worden?

Ben jij:

  • Tussen de 14 en 26 jaar;
  • Woonachtig in de provincie Drenthe;
  • Geïnteresseerd in dat wat jongeren aangaat in de provincie;
  • En lijkt het je leuk om lid te worden van de Jongerenadviesraad Drenthe? 

Daarnaast verwachten we van leden dat ze gemotiveerd zijn, initiatief nemen, een eigen mening hebben maar ook goed kunnen samenwerken. Ook is het belangrijk dat je voldoende tijd hebt, vooral in de avond. Naast onze vergaderingen, gesprekken en formele bezigheden, is er ook genoeg ruimte voor gezelligheid. Lijkt het jou leuk om je in te zetten voor de jongeren in onze provincie? Meld je dan aan! Stuur een berichtje naar jongeren@drentsparlement.nl om een keer een vergadering bij te wonen of meer informatie op te vragen!

Jongerenpanel

Heb je geen tijd om lid te worden van de JAR, maar wil je wel graag je mening geven over verschillende onderwerpen? Dan kan je lid worden van ons jongerenpanel! Onze panelleden krijgen meerdere keren per jaar een vragenlijst gemaild. Deze gaat over vraagstukken die jongeren aangaan en onderwerpen waar wij ons in verdiepen. De antwoorden verwerken we in een advies aan de provincie of een organisatie. Een vragenlijst invullen kost een paar minuten van je tijd en je privacy wordt gewaarborgd. Wil jij ons ondersteunen met jouw stem en mening? Vul dan het formulier in en meld je dan aan voor het jongerenpanel.

Heb je een leuk idee?

Heb jij een idee om Drenthe nog beter, mooier, gezelliger of leuker te maken? Of heb je een idee om een activiteit voor jongeren te organiseren? Wij denken graag met je mee!

Leden van de JAR