Geslaagd Europees verkiezingsdebat

Gepubliceerd op: 28 mei 2024

Afgelopen vrijdagavond vond in het Provinciehuis Drenthe het Europees Jongeren Verkiezingsdebat plaats, georganiseerd door de Jongerenadviesraad Drenthe in samenwerking met diverse politieke jongerenorganisaties (PJO's). Het evenement werd bezocht door een enthousiaste groep jongeren en andere geïnteresseerden die de toekomst van Europa een warm hart toedragen.

Vanaf 19:30 uur druppelden de eerste bezoekers binnen, waarna het debat om 20:00 uur van start ging. Vertegenwoordigers van verschillende Europese politieke partijen gingen met elkaar in discussie over belangrijke stellingen die vooral jongeren aangaan. Onderwerpen als klimaatverandering, werkgelegenheid en de rol van Europa in de wereld kwamen aan bod. De debaters wisten hun standpunten helder over te brengen en zorgden voor een levendige en inhoudelijke discussie.

Het debat bood de aanwezigen een unieke kans om hun vragen te stellen en rechtstreeks in gesprek te gaan met de politici. Dit leidde tot boeiende interacties en een beter begrip van de verschillende standpunten. De betrokkenheid en passie van zowel de sprekers als het publiek maakten de avond tot een groot succes.

Om 22:00 uur werd het debat afgesloten, waarna de deelnemers konden napraten tijdens een gezellige borrel in het centrum van Assen. Deze informele afsluiting bood iedereen de gelegenheid om op een ontspannen manier verder te discussiëren en contacten te leggen.

We kijken met trots terug op een geslaagde avond. We benadrukken het belang van dergelijke bijeenkomsten, vooral in aanloop naar de komende Europese verkiezingen. Het debat heeft aangetoond dat jongeren een duidelijke mening hebben en deze ook willen laten horen.

Iedereen die erbij was, bedankt voor jullie aanwezigheid en actieve deelname!!

 

Europees debat