Kom naar het NJR jeugddebat op 23 november in Assen!

Gepubliceerd op: 18 oktober 2023

Dit najaar organiseert de Nationale Jeugdraad (NJR) in elke provincie van ons land een Provinciaal Jeugddebat, en jij bent uitgenodigd! Op 23 november 2023 vindt het Drentse debat plaats, en we willen jou erbij hebben.

Wat houdt het in?

Het Provinciaal Jeugddebat is een dag waar ongeveer 50 jongeren tussen 12 en 18 jaar samenkomen in het provinciehuis om in gesprek te gaan met provinciale politici over maatschappelijke kwesties. Deze dag draait om twee doelen: de stem van jongeren in de provinciale politiek versterken en de vaardigheden van de deelnemers ontwikkelen, zoals presenteren en argumenteren.

Wie is welkom?

Dit evenement is speciaal voor jongeren van vmbo, havo, vwo en mbo die willen meepraten en meedenken over maatschappelijke thema's. We verwelkomen doeners en denkers, ongeacht politieke of debatervaring. We zorgen voor goede begeleiding en toegankelijke werkvormen, zodat iedereen zijn stem kan laten horen. Let op: we hebben plek voor ongeveer 50 jongeren, dus bij veel aanmeldingen wordt er geloot.

Doorgroeimogelijkheden naar het Nationaal Jeugddebat

Dit is meer dan alleen een leuke ervaring; het biedt de kans om door te stromen naar het Nationaal Jeugddebat. Na het provinciale debat kunnen deelnemers zich aanmelden voor het nationale traject, waar ze hun provincie mogen vertegenwoordigen in de Tweede Kamer op 15 april 2024. Je krijgt deelname aan workshops, voorbereidingsdagen en een inspirerend deelnemersweekend.

Kort samengevat, wat het Provinciaal Jeugddebat jou biedt:

Actief meedenken over maatschappelijke thema's en provinciaal beleid.
Ontmoet leeftijdsgenoten uit jouw provincie.
Maak kennis met de politiek.
Ontwikkel je eigen sterke punten.
En dit alles is gratis en laagdrempelig, je hoeft niets voor te bereiden en de lunch is geregeld!

Aanmelden

Aanmelden kan via de QR-code in de flyer! Help ons dit evenement te delen en zorg dat Drentse jongeren hun stem laten horen. Doe mee en laat je mening tellen!

Uitnodiging flyer NJR jeugddebat 23 november 2023