Overhandiging Toekomststoel in Noordenveld

Gepubliceerd op: 22 november 2023

Op 20 november heeft Thijs, onze vice-voorzitter dit jaar, de Toekomststoel overhandigd aan Burgemeester Klaas Smid van Noordenveld. Deze symbolische overdracht vond plaats voorafgaand aan een gemeenteraadsvergadering.

De Toekomststoel is meer dan alleen een stoel; het is een krachtig initiatief en staat symbool voor een extra zetel in de gemeenteraad. Deze speciale zetel vertegenwoordigt de belangen van toekomstige generaties. Het herinnert ons eraan om duurzaamheid en toekomstgericht denken te betrekken bij de besluitvorming van vandaag.

Als JongerenAdviesRaad Drenthe zijn we vastbesloten om de stem van de toekomst te laten klinken in lokale en regionale besluitvorming. De overhandiging van de Toekomststoel is een creatieve manier om aandacht te vragen voor de langetermijnbelangen van jongeren in Noordenveld en Drenthe.

Burgemeester Klaas Smid ontving de stoel met enthousiasme en erkende het belang van de betrokkenheid van jongeren bij het vormgeven van de toekomst. De JongerenAdviesRaad Drenthe blijft zich inzetten voor een actieve participatie van jongeren in de besluitvorming. Samen streven we naar een duurzame en toekomstgerichte lokale gemeenschap.

Overhandiging toekomststoel Noordenvelt - 20/11/23