Uitnodiging jongeren Tweede Kamer verkiezingsdebat

Gepubliceerd op: 09 november 2023

Beste Jongeren in Drenthe,

Met de aankomende landelijke Tweede Kamer verkiezingen op 22 november groeit de spanning over wie vanaf dat moment mag intrekken in het torentje in Den Haag. Het maken van een doordachte keuze tussen verschillende politieke partijen en hun kandidaten kan een uitdaging zijn, vooral voor jongeren. Daarom nodigt de JongerenAdviesRaad Drenthe, in samenwerking met diverse Drentse politieke jongerenorganisaties, waaronder JOVD Drenthe, jullie uit voor het "Drents Jongeren Tweede Kamer Verkiezingsdebat" in de Statenzaal van het provinciehuis in Drenthe op 17 november.

Dit debat, dat om 20:00 begint, biedt jonge kiezers de gelegenheid om direct vragen te stellen aan negen debaters van verschillende politieke partijen. De deelnemende partijen zijn SP, PvdA/GroenLinks, D66, JA21, VOLT, Bij1, VVD, PvdD, en de SGP. Door deze diverse vertegenwoordiging krijgen jullie een unieke kans om de politieke keuzes beter te begrijpen en inzicht te krijgen in hoe verschillende partijen denken over actuele vraagstukken.

De jonge politici zullen met enthousiasme en overtuiging de belangrijkste thema's van ons land bespreken. Jullie hebben de mogelijkheid om hen uit te dagen en vragen te stellen over hun visie voor de toekomst van Nederland. Ongeacht jullie politieke voorkeur of leeftijd zijn jullie van harte welkom om deel te nemen aan dit debat.

Wil je hierbij zijn? Meld je aan via https://forms.gle/KH2kfFZqUbpCnLKG7 of stuur een e-mail naar jongerenadviesraaddrenthe@gmail.com. De inloop is vanaf 19:30 uur, en we beginnen om 20:00 uur. Deelname is gratis, en het debat vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis in Drenthe. Adres: Westerbrink 1, Assen.

Mis deze kans niet om betrokken te raken bij de politiek en te ontdekken wat de toekomstige leiders van ons land te zeggen hebben!

Met vriendelijke groet,
Liselot Raat
Voorzitter JongerenAdviesRaad Drenthe