Inspreken Groningen Airport Eelde

Gepubliceerd op: 13 december 2023

Groningen Airport Eelde heeft ambitieuze plannen voor groei, met als doel het aantal passagiers te verhogen tot een miljoen. Het strategiedocument belicht de uitbreidingsplannen, maar legt ook de nadruk op de rol van de luchthaven in vrachtverkeer, donorvluchten en als mogelijke hub voor innovatie. Wij zijn gevraagd door de provincie om hier een advies over uit te brengen. Dit advies hebben wij dus ook ingesproken tijdens een van de vergaderingen. 

Onze Belangrijkste Punten:

  • Innovatie Boven Uitbreiding: Wij geloven dat Groningen Airport Eelde een voortrekkersrol kan spelen in duurzame luchtvaarttechnologie. In plaats van zich uitsluitend te richten op de groei van particuliere vluchten, pleiten wij voor een verschuiving naar innovatie. Door samenwerking met technologiebedrijven en onderwijsinstellingen kan de luchthaven een broedplaats worden voor nieuwe technologieën en werkgelegenheid, met kansen voor jongeren in onze regio.
  • Stimuleren van Regionale Economie: Vrachtverkeer en donorvluchten bieden niet alleen economische kansen voor de regio, maar zijn ook van levensbelang. Wij benadrukken het belang van het faciliteren van donorvluchten in samenwerking met het UMCG en zien mogelijkheden voor het ontwikkelen van vrachtvliegverkeer op Airport Eelde als stimulans voor de regionale economie.
  • Werkgelegenheid voor de Jeugd: Het potentieel van Groningen Airport Eelde als innovatie-hub voor elektrisch vliegen en waterstoftechnologie is enorm. Gesprekken met Fokker Next Gen tonen aan dat dit kan leiden tot aanzienlijke werkgelegenheid voor jongeren. We streven naar de transformatie van de luchthaven tot een werkplek waar jongeren betrokken zijn bij de snelgroeiende sector van technologische innovatie.

Wil je onze hele bijdrage lezen? Klik dan hier.

inspreken GAE